Wilds och scatter – vad är det?

I de allra flesta spelautomater kommer du att träffa på symboler som kallas för wild och scatter. Dessutom symboler brukar vara lite unika för spelet och har ofta samma tema som sloten i sig. Det finns en stor anledning att hålla extra koll på dessa, eftersom de kommer med en hel del spännande överraskningar som genererar i högre vinster.

Det allra vanligaste sättet en wildsymbol fungerar på, är att den ersätter alla andra symboler på spelplanen förutom scattersymbolen. Det betyder att det är betydligt lättare att få till en vinnande kombination och lyckas man få upp flera wildsymboler samtidigt kan ibland ett bonusspel starta igång. Förutom bonusrundor kan wildsymbolen också ge en hel del free spins, men vanligast är att det är scattern som står för dessa.

Att känna igen en wildsymbol är sällan svårt. Oavsett vad symbolen föreställer så brukar ordet WILD vara skrivet, vilket gör att du direkt ser när du har fått upp en.

För att dyka djupare in i specialfunktionerna i spelautomaterna ska vi även ta upp scattersymbolen. Precis som wildsymbolen brukar denna vara lite mer unik än resterande och ligger ofta och håller på en hel del gratissnurr. Majoriteten av spelautomater kräver att man får upp minst tre stycken symboler av detta slag på sina rullar och kan då bli tilldelad ett antal spins. Hur många free spins man får är individuellt för automaten, men genom att läsa en ordentlig recension om spelet innan brukar man ha ett hum om hur mycket man kan förvänta sig.

Det är dock inte alla spelautomater som sitter på dessa specialfunktioner. Ser man till den klassiska och traditionella sloten kan det faktiskt vara så att det inte finns någon extrahjälp alls. Nuförtiden och med modernare spel är det dock mer vanligt än ovanligt att free spins och wilds förekommer.