Spelautomater och jackpot

Som vi tidigare nämnde brukar de nyare spelautomaterna innehålla allt från spännande bonusrundor till möjligheten att samla på sig free spins. I denna text kommer du dock att få läsa om den största möjliga vinsten, nämligen en jackpot!

Det finns två olika typer av jackpot när det kommer till slots. Den ena är ett fast belopp som inte förändras under spelandets gång, medan den andra är en progressiv jackpot som ökar i summa ju fler personer som spelar spelet. Denna summa kan växa sig hur stor som helst och det är många spelare som jagar samma drömvinst.

Hur man får tag i jackpoten kan också variera beroende på vilket spel man har valt. Det vanligaste är att man först måste ta sig till spelets bonusrunda, om en sådan finns, och därefter ha riktigt mycket tur. Här gäller det att man satsar så mycket pengar som möjligt på de vinstlinjer som finns, eftersom en högre insats ger dig betydligt större chans att ta hem storvinsten. Detta gäller oavsett om spelet har någon bonusrunda eller inte.

Trots att det inte finns några sätt att överlista en spelautomat, så är en högsta insats helt klart det bästa alternativet för den som vill ta hem jackpoten. Det lättaste sättet att hitta en slotmaskin med jackpot är att använda sig av en sida med olika recensioner. På ditt nätcasino kan du även söka dig fram till slots med jackpot och du väljer själv om det är en fast vinstsumma eller en progressiv jackpot som är mest lockande för dig.

För att öka chansen till en storvinst är det också bra att se till slotens RTP. RTP betyder “return to player” och är ett sätt att med hjälp av en procentsats visa hur mycket som går tillbaka till spelaren. Om en spelautomat har en RTP på 96,7% så är det alltså den återbetalningsprocenten som gäller och ju högre RTP, desto bättre.