Speltestning

Varför testare av videospel är viktigare än någonsin

De flesta videospelfans hoppar på chansen att få betalt för att spela videospel hela dagen. Med spelindustrin som den är idag får få människor betalt för att göra just det! Denna artikel kommer att beskriva en ny uppgift och en intressant funktion i spelindustrin: testkarriär för videospel.

Gå in i världen av testning av videospel med en överblick, testare av videospel kontrollerar videospel medan de fortfarande är i utvecklingsfasen. Tålamod är en kvalitet som testare måste ha, eftersom deras jobb är att hitta och dokumentera fel och misstag i videospel innan spelet når försäljning. Även om vissa misstänker att testa videospel handlar om att vinna spelet med högst poäng, kan ingenting vara längre ifrån sanningen. Verkligheten är att testa videospel kan vara ganska vanligt.

Videospelutveckling

Testaren kör spelet genom en förutbestämd uppsättning metodiska steg för att visa om spelet saknar spelplanering. Vissa testare är bara involverade i testning av spelprogramvara, medan andra bara kan testa hårdvaruproblem, medan andra testare till och med kan göra båda. Eftersom vissa problem bara uppstår slumpmässigt kan vissa tester vara ganska tröttsamma.

Till exempel, ett test som en speltestare kan göra är att sätta på och stänga av det hundratals gånger, i ett försök att fördubbla problemet. Som du kan se krävs extremt tålamod för att utföra en sådan uppgift. Videospeltestare ligger i framkant när det gäller att experimentera med videospelprestanda. Resultaten du dokumenterar skickas direkt tillbaka till spelutvecklaren.

Hur man tjänar pengar genom att testa spel

Därför måste du vara väldigt organiserad för att vara en framgångsrik testare för videospel. Eftersom överföring av resultat till programmeraren är en viktig del av spelprovtagarens uppgift är det absolut nödvändigt att han också har utmärkta kommunikationsförmåga.

Videospelsindustrin tar testfasen av sin produkt på allvar – ingen i företaget vill lansera ett videospel fullt av buggar. Ljuddesignen för videospel är mycket viktig för spelutvecklare, för om en defekt produkt levereras till hyllorna kan konsekvenserna bli mycket allvarliga. Spelare vill att deras spel ska fungera varje gång de startar sitt system. Om videospelföretag tappar spelarnas förtroende riskerar de att förlora sin plats som ett ansedd varumärke på marknaden. om detta händer för ofta kan det påverka företaget när det gäller vinst och rykte och så småningom leda till att spelbolaget försvinner. Av denna anledning är rollen som en videospelprovare i spelutvecklingsprocessen nästan ovärderlig.