De klassiska symbolerna

På spelautomater världen över finner man mängder med olika typer av symboler. Det vanligaste är att symbolerna har samma tema som själva sloten och det kan handla om allt från teddybjörnar till monster eller soldater. Utöver de symboler som hör temat till, kommer man i de flesta fall även att stöta på några klassiska och traditionella symboler under spelets gång.

Eftersom det krävs relativt många olika typer av symboler i en slot, så finns det några symboler som används flitigt av alla olika spelleverantörer. Dessa symboler är 10, J, Q och K och de är vanligtvis de lägst betalda symbolerna. Symboler av detta slag har funnits med sedan långt tillbaka i slotvärldens historia och så har även 7:an, BAR, körsbäret och den smaskiga apelsinen.

Generellt så är frukterna något som hör de äldre spelautomaterna till, men idag kan man se dessa somriga frukter på nästan var och varannan slot. De nyare spelautomaterna brukar dock ha några spännande funktioner och bonusrundor i spelet och dessa kickas vanligtvis igång med hjälp av en wildsymbol eller en scatter. Wildsymbolen kan ersätta alla andra symboler i spelet förutom scattern, och scattern är den som vanligtvis ger free spins.

En wildsymbol kan ha flera olika funktioner. Det är inte enbart det att den ersätter andra symboler till en vinnande kombination, utan den kan också fungera som en multiplikator. Det betyder att din eventuella vinst kommer att multipliceras x-antal gånger om symbolen dyker upp i den vinnande kombon.

För att få en tydlig bild av de spel du funderar på att snurra igång, gör du rätt i att använda dig av en recension av spelet. Idag går det även lätt att använda sig av en sökmotor på Internet och på så sätt se värdet på alla spelets symboler. Även om en slotmaskin är helt baserad på slumpen, så kan det ändå kännas skönt och mer spännande att se vilka symboler man bör hålla extra koll på.