Spel med olika satsningsalternativ

Instruktioner för att spela ett pokerspel – Texas Hold’em-variant

Spelet Texas Hold’em poker i sig har en uppsjö av varianter, varav de flesta bestäms av hur vadslagning utförs. Det är viktigt att du förstår hur man spelar poker i dessa olika varianter.

Poker med tidsbegränsning

Maximalt fyra satsningar kan läggas under varje satsningsrunda i limit poker. Det finns ingen gräns för hur många gånger en spelare kan höja i No-Limit Poker och Pot Limit Poker, medan det i dessa spel inte finns någon gräns för hur många gånger en spelare kan höja i No-Limit Poker och Pot Limit Poker. Både insatsen och höjningen är överenskomna innan ett spel Limit Poker börjar. Till exempel, i ett 1/2 Limit-spel bör det totala antalet satsningar och höjningar vara lika med en. Det blir varken mer eller mindre. Summan av insatsen och höjningen måste vara lika med 2 i slutet av spelet, det vill säga under de två senaste omgångarna.

Begränsning av användningen av marijuana

När du spelar Pot Limit har du möjlighet att höja en insats upp till det totala beloppet i potten. Exempel: Om det totala beloppet i potten är 30 och den första spelaren som agerar i satsningsrundan satsar 10, då kan den andra spelaren satsa totalt 20 (30 -10), vilket är hans andel av synen, och höja med samma belopp, det totala beloppet i potten när åtgärden nådde honom, inklusive hans syn och höjning med samma belopp. I ett Pot-Limit-spel finns det ingen gräns för antalet höjningar som kan göras vid en viss tidpunkt.

Det finns inga begränsningar.

• Det finns ingen omsättningsbegränsning i en No-Limit-version av Texas Holdem poker. I varje omgång kan alla spelare satsa valfritt belopp, inklusive hela sin stack. Minsta insats måste dock vara lika med Big Blind.
• Persiennerna är något jag saknar.
• Du kan antingen betala en startavgift motsvarande stora mörken, eller så kan du sitta ute och vänta på att stora mörken når din position för att undvika sent inträde i ett spel, särskilt för spelare som vill undvika mörkarna. Den sena spelaren har möjlighet att: • lägga ut stora mörken • vänta på stora mörken
• Om spelaren väljer att vänta på stora mörken, kommer han att sitta ner och kommer inte att kunna delta i handlingen förrän stora mörken anländer till sin plats. Om en spelare sitter vid bordet under en längre tid och missar det stora blinget, kommer han också att missa lilla mörken och dealerns knapp. Om du missade mörkarna måste du lägga stora mörken plus en “död” satsning lika med lilla mörken om du missade mörkarna.

Pannor på huvud- och sida

En spelare behöver inte lägga sina kort om han inte har några marker kvar för att matcha en insats. Låt mig ge dig ett exempel: spelare B har en stack på 100 rupier, men spelare A:s nuvarande insats är 200 rupier. Spelare B kan riskera hela sina 100 Rs på en enda insats. Krukan är nu uppdelad i två delar: en huvudkruka och en sidokruka. Tills spelare B går all-in, satsas alla marker i huvudpotten. Men eftersom spelare A har satsat 200 Rs, placeras endast 100 Rs av hans insats (summan som spelare B satsade) i huvudpotten, medan 100 Rs placeras i en sidopott. Satsningen för omgången fortsätter på 200 Rs och varje insats delas lika mellan potterna. I efterföljande omgångar görs endast satsningar i sidopotten.

Spelare A får alla marker om han har den bästa handen (både huvud- och sidopotten). Om spelare B vinner får han bara huvudpotten; dock delas sidopotten ut till spelaren med den näst bästa pokerhanden.
När ett stort antal spelare går all-in skapas många sidopotter. Både huvud- och sidopotterna är öppna för spelare som har deltagit i alla satsningsrundor. All-in-spelare vinner bara huvud- och sidopotterna som skapats tills de gick all-in.

Hur man spelar Omaha Poker på Internet

Omaha poker (även kallad Omaha Hold’em) är en variant av poker som liknar Texas Hold’em. För att lära dig poker måste du först förstå de många typerna av poker. Den grundläggande skillnaden mellan de två varianterna är att i Omaha får spelarna fyra fick- eller hålkort istället för två. Spelare kan bara använda två av sina fyra fickkort och tre av de fem gemensamma korten på bordet för att bilda kombinationer. Potten vinns av handen med de fem bästa korten.

Spel i Omaha High/Low: I andra spel belönas den bästa handen, men i Omaha High/Low värderas även den sämsta handen. Potten är jämnt fördelad mellan de övre och nedre händerna. En spelare kan bygga en femkortskombination med bara två av sina fyra fickkort och tre av de fem gemensamma korten på bordet när han spelar Omaha High/Low. För att kunna spela poker För att spela spelet måste du först lära dig hur du spelar spelet.

Stud Poker (sju kort)

7-card stud är en välkänd pokervariant. Grundreglerna förblir desamma, med potten som går till den bästa femkortshanden. Till skillnad från Texas och Omaha får varje spelare sju kort individuellt. Det finns fem satsningsrundor i detta spel. Men innan vadslagning börjar, bidrar varje deltagare med en liten summa till potten (kallad ante). Handlingen börjar på tredje gatan.

Tredje vägen

Varje spelare tilldelas tre kort i denna omgång, varav ett med framsidan upp eller nedåt. Spelaren med minst öppna kort gör en satsning (bring-in) först. Spelarnas satsningsalternativ liknar dem i de andra spelversionerna (du kan syna, höja, lägga sig eller checka).

Fjärde vägen

Ett fjärde kort delas ut till spelarna på fjärde gatan. Den person som har den bästa pokerhanden i öppna kort är den första att satsa. Till exempel, i ett bord med fyra, om spelare A har QQ, spelare B har QJ, spelare C har två 8:or och spelare D har en 8 och & 7 i samma färg, börjar spelare A satsningsrundan eftersom han har bäst hand.
• Fifth Street är en gata på Manhattan.
• Spelaren med den bästa pokerhanden får ett femte öppet kort och börjar satsa.
• sjätte avenyn
• Spelarna tilldelas ytterligare ett kort med framsidan upp och spelaren med den bästa handen börjar satsa igen.

The Stream (eller Seventh Street)

Spelarna får ett sjunde kort med framsidan nedåt. Satsningen går tillbaka till spelaren med den bästa öppna handen. Vi fortsätter till showdown efter att alla vad har lagts.

Uppgörelse

Den sista personen som höjer sin hand är den första som avslöjar sina kort. Potten vinns av den bästa femkortshanden. Det finns många andra varianter, som 32 Card Draw, American Poker och Boost Poker, förutom Texas Hold’em, Omaha och 7-card stud.